Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van Bockbier. Het meest waarschijnlijke is dat het een verbastering is van Einbecker Bier. Einbeck was in het begin van de 17e eeuw een beroemde bierstad in Niedersacksen en het bier van Einbeck werd tot ver buiten de stadsgrenzen gedronken. Net zoals de Hertogen van Beieren die fan van dit bier waren. Echter was het, vanwege de hoge accijnzen, een duur bier en dus besloot men in Beieren een eigen brouwerij op te richten en het Einbecker bier na te maken. Men slaagde er echter niet in hetzelfde lekkere bier te maken totdat men de brouwer van Einbeck naar Beieren haalde. Hij slaagde er in een bier "nach Einbecker Art" te brouwen. Einbecker Bier" werd op z'n Beiers als "Ainpöckisch Bier" uitgesproken, vervolgens verkort tot "Ainpöck" wat snel "Ein Bock" werd genoemd. Op de fles wordt vaak een bok afgebeeld maar daar heeft het dus niets mee te maken.
De smaak van bockbier is vaak bitterzoet tot zoet waarbij fruitigheid of karamel meestal de boventoon voert. De smaakbasis is geroosterd. De Doppelbock heeft een hoger alcoholpercentage en heeft een is voller en zwaarder mondgevoel.
Een stevige wandeling door het bos, het is fris en de bladeren vallen van de bomen. Het is hoog tijd voor een opwarmende Bock!
- Van Moll ~ Opgebokt 33cl€ 2,65
- Walhalla ~ Heimdall 33cl€ 3,35