Soms komen we iets buitenlands tegen en dan zetten we het in de winkel. En dat kan zijn omdat we sympathie hebben voor de brouwer, omdat we een bier tegen komen wat ons heeft verrast, omdat het etiket eruit knalt, omdat....vul zelf maar in.
Het prachtige Oberallgäu aan de voet van de Grünten is waarschijnlijk de meest ongewone brouwplaats voor Duits bier. Een voormalig kabelbaanstation dat is omgebouwd tot een kleine brouwerij, dient als werkplaats voor meesterbrouwer Berni. Karakteristieke bieren worden ontwikkeld in kleine hoeveelheden van 500 l per brouwsel en gebrouwen in de hoogste particuliere brouwerij van Duitsland. Natuurlijk strikt volgens de Beierse "zuiverheidswet" van 1516 en oude ambachtelijke tradities. Er worden alleen grondstoffen uit regionale teeltgebieden gebruikt. De mout komt uit die oorspronkelijke Beierse teeltgebieden en de hop uit het Hallertau- of Tettnanger-gebied. En wat heel belangrijk is, het water! Bergwater dat rechtstreeks van de berg naar de brouwerij komt. Lente fris, berg vers.