Een bier in Duitse stijl waarvoor gerookte mout wordt gebruikt. Hierdoor heeft dit bier een typische rooksmaak gekregen. Er zijn rookbieren te krijgen met een lichte tot zeer heftige rooksmaak.
Brouwerij: Brouwerij De Kromme Haring, Utrecht Type: Imperial Smoked Porter Aroma en smaak: Rokerig, wat kruidig. Lichtzoetig en subtiel bitter. Kleur: Zwart Alcoholpercentage: 8.5% Drinktemperatuur: 10ºC Lekker bij: In…
Brouwerij: De Molen, Bodegraven Type: Peated Stout Aroma en smaak: Kruidig, gebrand, pepers, gerookte turf, chocolade. Bitter en licht zoetig. 10.0% alcohol, serveer op 10ºC Lekker bij: In voorbereiding Beschrijving: Hemel &…
Brouwerij: Kompaan, Den Haag Type: Smoked Barley Wine Aroma en smaak: Gerookt, as, honing. Zoet, bitters, alcohol. 12.0% alcohol, serveer op 8ºC Lekker bij: In voorbereiding Beschrijving: Johnny maakt deel uit van de Foreign…
Brouwerij: VandeStreek, Utrecht met Rock City, Amersfoort Type: Smoked Aroma en smaak: Peperig, rook, hoppig, alcohol. Bitter en zoetig. 10.2% alcohol, serveer op 8ºC Lekker bij: In voorbereiding Beschrijving:Dit…
Brouwerij: Batches, Berlicum Type: Rauch-Weizen Aroma en smaak: Rokerig, kruidig, moutig. Romige tarwe. Zoetig, zacht. 6.5% alcohol, serveertemperatuur: 8ºC Foodpairing: In voorbereiding Beschrijving: Witte rook geeft aan…