California Common
Deze stijl wordt ook wel stoombier genoemd en heeft zijn oorsprong in California. De bieren zijn over het algemeen helder en "crispy" als een pils, maar ook vol van smaak als een ale. De smaak is geroosterd en moutig maar met een vrij agressieve hopafgift en carbonatie. Het brouwproces is uniek omdat er lagergist wordt gebruikt die zijn best doet bij wat hogere temperaturen.
Lager
Deze bierstijl dankt zijn naam aan het Duitse "lagern" wat opslaan of bewaren betekent. Onder deze groep vallen in principe alle laaggistende bieren. Bij laaggistend zakt tijdens het vergisten het gist naar de bodem en de vergisting vindt plaats bij lage temperatuur. De smaken gaan van dorstlessend en toegankelijk naar voller, moutiger en meer geprononceerde bitters.
Keller
Kelllerbier wat letterlijk "kelderbier" betekent wordt ook wel Zwickelbier genoemd en is een typisch Duits bier. Het verwijst naar de lagere temperatuur van de lagering. Het bier is ongepastauriseerd en natuurlijk troebel waarbij het oorspronkelijke biergist is behouden. Een vitaminerijke Duitser dus.
Pilsener
Pils is een lichtgeel tot blond bier met een niet te volle maar duidelijk aromatische hopsmaak. Het bier moet "schoon" en helder zijn en dat betekent dat het lastig te brouwen is.
Vienna
De oostenrijkse tegenhanger van de pilsners. Vienna is net wat moutiger, aromatischer en voller van smaak.